Naslovna  /  Fina papica   /  Zdravije i još finije: Zobene palačinke s bademima

Zdravije i još finije: Zobene palačinke s bademima

Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodate li im ekstrakt vanilije, okusi će biti još slađi.

 
Zobeno i bademovo brašno možete napraviti sami tako da u blender ubacite zobene pahuljice i bademe i usitnite ih dok ne dobijete brašno. Prije upotrebe možete ga prosijati, no zadrže li se u vašem brašnu komadići, ne brinite, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.
 
Umjesto šećera, koristiti možete med, agavin ili javorov sirup.
Palačinke pak možete preliti čokoladnim ili voćnim umacima, medom i različitim sirupima.
 
Potrebno vam je:
 
– 50 g zobenog brašna
– 50 g bademovog brašna
– 3 žlice bijelog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 jaje
– 250 ml mlijeka
– Šećer ili med
– Prstohvat soli
– Kokosovo ili suncokretovo ulje
 
Postupak pripreme:
 
1. U posudi pomiješajte zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
 
2. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.
 
3. Smjesu ostavite da odmara oko 10 minuta.
 
4. Na tavi zagrijte kokosovo ulje, dodajte dio smjese, pa pecite dok se ne pojave mjehurići.
 
5. Preokrenite palačinku i pecite još kratko.
 
6. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu, a zatim ih začinite preljevom po želji.
 
Dobar tek!
 
Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja