Naslovna  /  Fina papica   /  Zbogom palačinke: Kaiserschmarrn, carski drobljenac

Zbogom palačinke: Kaiserschmarrn, carski drobljenac

“Vrijeme pripreme: do 30 min”

“Broj porcija: 4”

“Težina pripreme: Jednostavno”

“Kalorija po osobi: 631”

Potrebno vam je:

– 100 g grožđica

– 5 žlica tamnog ruma

– 6 žumanjaka

– 1 vanilin šećer

– 1 žlica šećera

– 1 prstohvat soli

– 250 g pšeničnog brašna

– 500 ml mlijeka

– 50 g maslaca

– 6 bjelanjaka

– 4 male žlice šećera u prahu

– pekmez od bobičastog voća

Priprema :

1. Grožđice namočite u rumu barem pola sata (ako želite jelo bez alkohola, možete ih namočiti i u vodi).

2. Žumanjak, vanilin šećer, sol i šećer pjenasto istucite, postepeno dodajte brašno i mlijeko.

3. Dodajte rastopljeni maslac, istucite snijeg od bjelanjka i oprezno umiješajte u prethodno napravljenu smjesu, na kraju dodajte grožđice.

4. U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine cca 1 cm. Kada dobije zlatnosmeđu boju okrenite pa opet zapecite te raskomadajte u jastučiće.

5. Servirajte na tanjur s pekmezom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor:Gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja