Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Zašto je teta važna osoba u životu svakog mališana?

Zašto je teta važna osoba u životu svakog mališana?

 

1. Ona je pouzdan savjetnik

Teta daje odlične savjete, čuva tajne i rado će sa vama podijeliti svoja iskustva. Sa tetom možete razgovarati o svemu onome o čemu vam je neugodno s roditeljima.

 

2. Tu je kada ostali nemaju vremena

Teta je uvijek tu kada je potrebno. Ona može biti značajan dio životnog iskustva djeteta.  Djeca se osjećaju posebno u prisustvu svoje tete. Ona je prisutna u skoro svim bitnim trenucima djetetovog života: polazak u školu, rođendani, sportska takmičenja, mature, vjenčanja.

 

3. Teta je uzor

Teta može biti alternativni primjer obitelji, karijere, hobija ili vrijednosti i može vam biti pozitivan uzor u životu.

 

4. Ona je dio obitelji

Kod sukoba s roditeljima, teta može biti od velike koristi. Naime, djeca će prije povjeriti teti svoje probleme nego roditeljima i može pomoći djetetu u svim nesuglasicama koje bi mogli imati s roditeljima.

 

5. Teta uskače kad roditelji ne mogu

Kada su roditelji zauzeti ili su na putu, tete puno pomažu pružajući pažnju i ljubav. Pored toga, tu je i praktična pomoć. Ako je mama odsutna, teta može pripremiti obrok ili pomoći oko zadaće. Poslije roditelja, teta može postati najbliža osoba djetetu.

 

6. Ona je tu da ohrabri

Teta će uvijek podržati dijete, bez obzira o čemu da je riječ: o sportu, hobiju, školi ili nekim drugim zanimacijama djeteta. Ako se dijete suoči sa neodobravanjem, teta može uvijek pronaći način za ohrabrenje djeteta.

 

Izvor: mislipozitivno.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja