Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Zašto bi bilo dobro uvrstiti đumbir u svoju prehranu?

Zašto bi bilo dobro uvrstiti đumbir u svoju prehranu?

1. Vitamini, minerali i aminokiseline koje nalazimo u đumbiru mogu pospješiti cirkulaciju krvi i tako smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti. On pomaže u prevenciji nakupljanja masti u arterijama i samim time sprječava nastanak srčanog i moždanog udara.

2. Također, sadrži protuupalna svojstva zbog čega je savršen saveznik u borbi s bolova u zglobovima i mišićima. Površinsko nanošenje đumbira pokazalo se učinkovitim u smanjenju bolova kod osoba koje pate od artritisa.

3. Ako patite od alergija, upale sinusa, gripe ili prehlade, čaj od đumbira vam može pomoći u ublažavanju tegoba dišnog sustava.

4. Jedna od najpoznatijih blagodati đumbira je ta da ublažavanje mučnina. Samo jedna šalica čaja od đumbira može spriječiti mučnine čak i kod trudnica.

5. Osim toga potiče rad probave i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari te ublažava nadutost i plinove.

6. Čaj od đumbira može ublažiti menstrualne bolove i opustiti napetost mišića abdomena jer sadrži umirujuća svojstva koja pomažu i u smanjenju razine stresa i napetosti.

7. Nadalje pomaže u borbi protiv infekcija, ublažava neugodan zadah, usporava rast kancerogenih stanica, smanjuje razinu lošeg, a povećava razinu dobrog kolesterola te pomaže u detoksikaciji jetre.

 

Izvor: wall.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja