
Započni dan pahuljastim palačinkicama s jogurtom
U ovu smjesu možeš dodati i malo cimeta ili svoj omiljeni ekstrakt. Pripazi samo da vatra bude lagana jer su zaista brzo gotove i lako ih možeš prepeći.
Sastojci:
- 4 jaja
- 300 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 čašica jogurta
- 200 ml mlijeka
- 30 g otopljenog maslaca
- 80 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Odvoji žumanjke i bjelanjke. Brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pomiješaj u jednoj posudi.
2. Žumanjke izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj mlijeko, jogurt i ekstrakt vanilije, a potom i rastopljeni maslac.
3. U smjesu žumanjaka umiješaj brašno. Kratko izmiksaj kako smjesa ne bi bila grudičasta.
4. Bjelanjke izmiksaj u čvrst snijeg pa ih polako dodaj u smjesu žumanjaka.
5. Peci po tri ili četiri palačinke odjednom, otprilike 30-40 sekundi sa svake strane.
6. Prepoznat ćeš da su gotove kad poprime smećkastu boju i napuhnu se.
7. Uživaj u palačinkama dok su još tople!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!