• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa blitvom i sirom podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo. Osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota.

Potrebno vam je

– 8 palačinki

– 800 g blitve

– 50 g parmezana

– 3 režanja češnjaka

– crveni luk

– 20 g maslaca

– 250 ml milerama

– prstohvat muškatnog oraščića

– maslinovo ulje

– sol

– papar

Priprema

1. Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom. Očistite blitvu, operite i ocijedite. Narežite češnjak na listiće, a luk nasjeckajte pa ubacite na ugrijani maslac u tavi. Posolite i promiješajte. Kada češnjak zamiriše, dodajte blitvu i sve pirjajte na laganoj vatri.

2. Poslije šest-sedam minuta maknite s vatre i pričekajte da se sve ohladi. Dodajte pola milerama i parmezana te muškatni oraščić pa sve posolite i popaprite. U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite palačinke, a između njih stavite smjesu od blitve.

3. Ostatak milerama i parmezana izmiješajte pa time premažite najgornji sloj. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa zapecite “tortu” 20-ak minuta.

Izvor:gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja