Naslovna  /  Fina papica   /  Zagrijte se juhom od rajčice, kelja i slanutka

Zagrijte se juhom od rajčice, kelja i slanutka

Photo: Thinkstock

Za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, s obzirom na to da smo se prethodnih dana prejedali. Poslužite ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživajte!

Sastojci:

    3 žlice naribanog đumbira
    20 ml maslinovog ulja
    2 ljutike, nasjeckane
    1 tikvica (veličine po izboru) nasjeckana na kockice
    200 ml vode
    800 ml pelata
    1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
    2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
    100 g slanutka (konzerviranog)
    2 žlice mljevenog kima
    2 žličice chillija u prahu

Priprema:

    Popržiti na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli
    Kada zakuha, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta
    Štapnim mikserom izmiksati sastojke pa dodati preostali kelj i drugu rajčicu
    Ostaviti da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi
    Kada je gotovo, ostaviti 5 – 10 minuta da odmori pa poslužiti dok je još vruće.

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja