Naslovna  /  Fina papica   /  Zagrijte se juhom od rajčice, kelja i slanutka

Zagrijte se juhom od rajčice, kelja i slanutka

Za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, s obzirom na to da smo se prethodnih dana prejedali. Poslužite ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživajte!

Sastojci:

3 žlice naribanog đumbira
20 ml maslinovog ulja
2 ljutike, nasjeckane
1 tikvica (veličine po izboru) nasjeckana na kockice
200 ml vode
800 ml pelata
1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
100 g slanutka (konzerviranog)
2 žlice mljevenog kima
2 žličice chillija u prahu

Priprema:

– Popržiti na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli.
– Kada zakuha, smanjiti temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta.
– Štapnim mikserom izmiksati sastojke pa dodati preostali kelj i drugu rajčicu.
– Ostaviti da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi.
– Kada je gotovo, ostaviti 5 – 10 minuta da odmori pa poslužiti dok je još vruće.

Dobar tek!

Izvor:  Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja