Naslovna  /  Fina papica   /  Vječni klasik: Piletina u umaku od gljiva

Vječni klasik: Piletina u umaku od gljiva

 

Isprobaj ovo jednostavno polusatno jelo, posluži ga uz pire krumpir, rižu ili široke rezance i uživaj.

 

Sastojci:

  • 450 g pilećih prsa
  • 400 ml bijelog vina
  • 150 g šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 režnja češnjaka
  • 60 g brašna
  • 3 žlice maslaca
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica peršina

 

Priprema:

  1. Meso umotaj u prozirnu foliju i istuci tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga nareži na filete.
  1. Umoči svaki komad mesa u brašno i stavi ih sa strane.
  1. U velikoj tavi zagrij maslac i jednu žlicu maslinovog ulja, dodaj piletinu i peci četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
  1. Makni meso iz tavice i dodaj maslinovo ulje, gljive i nasjeckani češnjak. Dinstaj i miješaj.
  1. Ulij bijelo vino, vrati piletinu i pospi češnjakom.
  1. Pričekaj da zavrije, a potom smanji vatru, poklopi i pusti da se krčka 15-ak minuta.
  1. Ponovno makni piletinu iz tave, ulij vrhnje i pričekaj da se zagrije.
  1. Miješaj i dodaj naribani parmezan.
  1. Kad se sir otopi, pusti da krčka sve dok umak ne postane gust.
  1. Vrati piletinu, kratko kuhaj kako bi se zagrijala i posluži toplo.

 

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja