
Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak…
Čušpajz ili varivo je jedno od onih jela koje s godinama sve više obožavate, iako ga u mladosti baš i niste cijenili…
Priprema variva od poriluka nije osobito zahtjevna. Premda ga neki vole prethodno blanširati kako bi ublažili njegov intenzivan okus, to u stvari i nije nužno, a ljubiteljima upravo njegove arome i okusa prethodno blanširanje je nešto što je najstrože zabranjeno.
Riječ je o pravom domaćem, seljačkom i iznimno ukusnom jelu iz jednog lonca.
Sastojci:
– 5-6 poriluka
– 400 g krumpira
– 1 glavica luka
– 1 mrkva
– 100 g pancete
– 2 režnja češnjaka
– 1 žličica mljevene paprike
– 1 žlica brašna
– ulje
– sol
– papar
Priprema:
1. Poriluk očistite i izrežite na kolutiće te ga operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće.
2. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice.
3. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha.
4. Poslužite toplo.
Dobar tek!
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!