Naslovna  /  Fina papica   /  Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak…

Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak…

Čušpajz ili varivo je jedno od onih jela koje s godinama sve više obožavate, iako ga u mladosti baš i niste cijenili…

Priprema variva od poriluka nije osobito zahtjevna. Premda ga neki vole prethodno blanširati kako bi ublažili njegov intenzivan okus, to u stvari i nije nužno, a ljubiteljima upravo njegove arome i okusa prethodno blanširanje je nešto što je najstrože zabranjeno.

Riječ je o pravom domaćem, seljačkom i iznimno ukusnom jelu iz jednog lonca.

Sastojci:

– 5-6 poriluka

– 400 g krumpira

– 1 glavica luka

– 1 mrkva

– 100 g pancete

– 2 režnja češnjaka

– 1 žličica mljevene paprike

– 1 žlica brašna

ulje

sol

papar

Priprema:

1. Poriluk očistite i izrežite na kolutiće te ga operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće.

2. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice.

3. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha.

4. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja