Naslovna  /  Fina papica   /  Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera

Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera

Sastojci za čokoladnu tortu:

  • prstohvat soli
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 80 grama brašna
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 200 grama šećera
  • 3 jaja
  • 200 grama maslaca
  • 250 grama čokolade
  • 80 grama kakaa

Priprema:

  1. Otopite čokoladupa u nju dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smijesu.
  2. U smjesu ubacite jaja i ekstrakt vanilije. Dobro sve zajedno promiješajte pjenjačom.
  3. Dodajte šećer i dobro promiješajte.
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao, sol i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smjese.
  5. Prebacite smjesu u kalup za torte.
  6. Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
  7. Pospite tortu s još malo kakaa, a poslužite uz tučeno vrhnje.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja