
Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera
Sastojci za čokoladnu tortu:
- prstohvat soli
- 1 žlica praška za pecivo
- 80 grama brašna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 200 grama šećera
- 3 jaja
- 200 grama maslaca
- 250 grama čokolade
- 80 grama kakaa
Priprema:
- Otopite čokoladupa u nju dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smijesu.
- U smjesu ubacite jaja i ekstrakt vanilije. Dobro sve zajedno promiješajte pjenjačom.
- Dodajte šećer i dobro promiješajte.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao, sol i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smjese.
- Prebacite smjesu u kalup za torte.
- Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Pospite tortu s još malo kakaa, a poslužite uz tučeno vrhnje.
Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share