Naslovna  /  Fina papica   /  Ušećereni đumbir slatka je tajna kolača

Ušećereni đumbir slatka je tajna kolača

 

Đumbirom možeš aromatizirati alkoholne napitke: pivo, vino i liker, kao i bezalkoholno pivo od đumbira. 

1. Oguljeni đumbir, dvije šalice šećera i vode kuhaj na laganoj vatri oko 20 minuta, ohladi i dodajte sok limete.

2. Procijedi kroz gazu i ulijte u bocu, a sirup razrijeđen s vodom koristite kod pripreme ljetnih osvježavajućih napitaka.

 

Ostatke đumbira koje si koristila za pripremu sirupa možeš ušećeriti.

1. Stavi ga u malo zakuhane vode sa smeđim šećerom i miješaj dok voda ne ispari, nakon čega će se šećer hvatati za komade đumbira.

2. Još topli đumbir dodatno uvaljaj u šećer. Jedi ga kao grickalicu ili koristi za pripremu i dekoriranje slastica

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja