
Ukusna prijevara: Lažni pomfrit od tikvica
Mi obožavamo pomfrit pa nam je svaka nova verzija pravo otkriće i čisti užitak. Osim što izgledaju efektno, neodoljivo su hrskavi i dobro začinjeni, a priprema traje otprilike pola sata.
Uz lažni pomfrit od tikvica izvrsno odgovara umak od majoneze, češnjaka i peršina.
Sastojci:
– 30 g brašna
– 1 žlica kukuruznog škroba
– 1 žličica soli
– ½ žličice origana
– ¼ žličice mljevenog crnog papra
– 3 bjelanjka
– 80 g naribanog parmezana
– 100 g krušnih mrvica
– 500 g tikvica
Priprema:
1. 2 lima prekrijte papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2. Narežite tikvice na tanke prutiće.
3. Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, sol, origano i papar. U drugu posudicu stavite bjelanjke, a u treću parmezan i krušne mrvice.
4. Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u bjelanjke pa u mješavinu sira i krušnih mrvica.
5. Položite tikvice na lim i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta.
6. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih na polovici.
Servirajte uz osvježavajući umak i uživajte!
Izvor:Gastro_hr