Naslovna  /  Fina papica   /  Ukusan, mirisan i hrskav mladi krumpir iz pećnice

Ukusan, mirisan i hrskav mladi krumpir iz pećnice

Ako još niste isprobali ovaj recept, svakako ga stavite na svoj budući jelovnik. Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će vas hrskavom vanjštinom i mekanom unutrašnjosti. 
 
Sastojci:  

  • 500 g mladog krumpira  
  • sol po ukusu  
  • 3 žlice maslinovog ulja  
  • 1 žlica maslaca  
  • 2 velika režnja češnjaka  
  • 2 žlice svježeg  timijana 
  •  nasjeckan svježi peršin  

Priprema:  

1. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir.  

2. Dodajte dovoljno vode da ga prekrije 5 centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi.   

3. Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi. 

4. Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dok ne postane zgnječen, ali još uvijek u jednom komadu.  

5. Vrhove premaži s jednom žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.  

6. U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Premaži dobivenu smjesu preko krumpira i dodatno zapeci kako bi dobio zlatno smeđu boju i kako bi postao hrskav izvana, oko 5 do 7 minuta.  

7. Pospi ga peršinom i soli po ukusu. 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja