
U tren oka: Najjednostavnija čokoladna torta
Čokolada uvijek popravlja raspoloženje a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a dovoljno je 10 do 15 minuta za pripremu. Dobit ćete mekanu i ukusnu slasticu. Možete ju poslužiti odmah nakon pečenja, ali ako je pustite da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodajte neki svoj omiljeni okus poput vanilije, kave i torta će biti još bolja.
Sastojci:
– 200 g čokolade za kuhanje
– 80 g maslaca
– 4 jaja
– prstohvat soli
– 50 g šećera
– korica naranče (prema želji)
Priprema:
1.Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2.Maslac i čokoladu zajedno zagrijte na pari od 2 – 4 minute, povremeno promiješajte dok se ne otope. Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namažite maslacem i stavite sa strane.
3.Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Zatim umiješajte jedan po jedan žumanjak. I koricu naranču prema želji.
4.Umutite bjelanjke s prstohvatom soli.
5.Nježno umiješajte bjelanjke u čokoladu, počnite s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodajte ostatak.
6.Smjesu stavite u lim koji ste prethodno namastili maslacem. Pecite 25- 30 minuta.
7.Nakon pečenja možete ga poslužiti nakon 10 – 15 minuta. Sa šlagom ili sladoledom.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr