Naslovna  /  Modni studio Vibela Design

Modni studio Vibela Design

Vibela je nastala kao rezultat moje velike kreativne energije, ljubavi prema retro i vintage modi, šivanju i odjeći sa pričom. Cilj mi je da se u odjeći koju ja dizajniram svaka žena osjeća ženstveno i poželjno, a da je pritom ništa ne smeta. Prvenstveno dizajniram ono što i sama volim nositi. Odjeća je postala vrlo dostupna i većina nas se našla u situaciji da svoje ormare pretrpavamo gomilom odjeće koju ne nosimo ili nosimo samo mali dio. U jednom trenutku sam rekla dosta „fast fashion“ pomami i odlučila nositi ono u čemu se dobro osjećam. Ispraznila sam ormare i ostavila samo ono što stvarno volim nositi i ono u čemu se osjećam dobro. U ormaru su ostale većinom haljine koje sam sama šivala, haljine Hrvatskih dizajnera, moji najbolji ulovi iz second hand dućana, unikatni nakit i sl.

Osobno podržavam tzv. Sporu modu (slow fashion), što ne znači da više ne kupujem „High street“ brendove, ali kada kupujem razmišljam i kupim samo ono što mi se uklapa u moj stil. Trudim se kupovati rabljenu i recikliranu odjeću, odjeću i nakit malih proizvođača, te sama šivati. Na taj način dajem svoj doprinos održivom razvoju. Razumna kupovina i kupovina od lokalnih malih proizvođača, osim pozitivnog ekološkog utjecaja korisna je i za razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini. Želim mojem djetetu ostaviti čim bolji svijet. Trudim se raditi „bez otpada“, tako da od ostataka tkanine radim razne modne dodatke i nakit. Volim koristiti materijale iz second hand dućana, te prepravljati postojeće odjevne artikle dajući im novi život.

Kolekcija „Inanna“

Moja prva modna kolekcija je kolekcija pencil suknji „Inanna“. Cijela kolekcija je donirana udruzi „Prava šapa“ za pomoć macama na njihovoj skrbi.  Pencil suknje ne izlaze iz mode i vječni su klasik, spoj su moje ljubavi prema vintage modi i modernog doba. One su i moj zaštitni znak. Volim ih nositi, dobro mi stoje i u njima se osjećam vrlo ženstveno. Inanna je drevna Mezopotamska božica povezana sa jakom ženskom energijom ljubavlju, ljepotom, seksom, željom, plodnosti, ratom, pravdom i političkom moći. Suknje su namijenjene ženi koja je svjesna svoje ženstvenosti i voli je istaknuti. Sve suknje koje radim su elastične u struku ili su cijele od elastičnog materijala, kako bi se čim bolje prilagodile ženskom tijelu. Suknje iz tog razloga nemaju podstavu. Iako su uske i seksi istovremeno su i udobne.

Kolekcija „Frances“

Ukratko, moja velika ljubav i moj najdraži odjevni predmet iz djetinjstva, san skoro svake djevojčice „Šos koji se okreće“. Suknje punog kruga. Suknje inspirirane plesom i pokretom. Zašto baš ime Frances? Jednostavno, tako se zvala Baby, glavni lik u filmu Prljavi ples.

OBJAVI KOMENTAR

Napiši osvrt

Modni studio Vibela Design

Podrebar 4, 10437, Bestovje, Hrvatska

Društvene mreže

Kontaktirajte nas!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja