Naslovna  /  Fina papica   /  Tuna omlet gotov u 15 minuta: Sinonim za brzi doručak

Tuna omlet gotov u 15 minuta: Sinonim za brzi doručak

Ako čak ni to nije dovoljno kratko za tebe, dan prije možeš pripremiti punjenje od tune, paprike i krem sira, a drugoga jutra sve što ti ostaje jest priprema jaja. Po želji u smjesu dodaj rajčicu, gljive, sir ili neke druge namirnice koje voliš uvrstiti u svoj jelovnik. 
 
Sastojci:  

  • 6 velikih jaja  
  • 50 g tune iz konzerve  
  • 1/2 zelene paprike  
  • 1/2 crvene paprike  
  • ulje   
  • 2 žlice krem sira  
  • sol, papar vlasac ili mladi luk za dekoraciju  

Priprema:  

1. U malu tavu dodaj malo ulja i na srednje jakoj vatri ispeci papriku, crvenu i zelenu, dok ne omekša, oko 3 minute. Makni s vatre.  

2. U srednje velikoj zdjeli zajedno pomiješajte papriku, tunu i krem sir. Stavi na stranu.  

3. U zasebnoj zdjeli razbij jaja i promiješaj ih.  

4. Zagrij malo ulja u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Lagano ju okreći kako bi ulje prošlo cijelom površinom tave.  

5. Ulij u nju pola smjese jaja. Pričekaj oko 30 sekundi dok se jaja na dnu posude ne počnu peći. 

6. Lopaticom ili vilicom nježno i vrlo lagano lupkaj po njima kako bi se brže ispekla.  Uz pomoć žlice nanesi polovicu smjese krem sira i paprike na polovicu pečenih jaja.  

7. Zatim podigni čisti rub i preklopi ga preko i tako stvori polukrug. Lagano lopaticom drži omlet, dok se rubovi zajedno ne zapeku.  Peci ga još minutu.  

8. Gotov omlet prebaci na tanjur i posluži s ukrasom od luka ili vlasca.  

9. Ponovi postupak za drugi omlet. 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja