Naslovna  /  Urbano vrtlarenje   /  Tulipani: Najljepše proljetno cvijeće

Tulipani: Najljepše proljetno cvijeće

 

Najraniji tulipani počinju cvasti već u veljači/ožujku, a cvatnja nekih sorti može potrajati sve do svibnja. Tulipani doista malo traže, a puno daju. Tulipane možete aranžirati u vaze ili u posude, ovisno o stilu koji preferirate.  Iako bi nam dom trebali krasiti i čak desetak dana, nekad znaju uvenuti i za nekoliko dana, ali mi smo saznali način pomoću kojega možete stati na kraj preranom vijeku trajanja. Kad kupujete tulipane, odaberite mlade tulipane, odnosno one zatvorene koji se još nisu rascvjetali

Nakon što ih kupite, možete ih malo pokratiti, ali ih kasnije nemojte više dirati. Vazu ne morate napuniti vodom do vrha, jer to tulipanima omogućuje da još mrvicu narastu, ali će se kasnije savinuti što neće lijepo izgledati u vazi. Zato, nemojte im mijenjati vodu nego ostavite onu koju ste im prvi puta stavili. 

 No, što je s onim neugodnim mirisom koji se zna širiti iz vaze zbog dostajale vode? Tu Vam može pomoći izbjeljivač (na litru vode dovoljna je jedna četvrtina žličice izbjeljivača, a možete ga nabaviti u svim trgovinama koje imaju potrebne preparate za cvijeće). Osim što će razbistriti vodu, može pomoći tulipanima da ostanu svježi cijeli tjedan.

 

 {unitegallery Vrtlarenje_tulipani}

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja