Naslovna  /  Fina papica   /  Trikovi i recept za najfiniju sarmu

Trikovi i recept za najfiniju sarmu

 

“U smjesu za sarmu uvijek dodaj nešto suhog mesa jer će tako sarma dobiti finiji okus, ali ipak moraš pripaziti da zbog suhog mesa ne bude prežestoka”, savjetuje Berislav, ali ima i rješenje za to. ”Kada se odlučite staviti suho meso u sarmu, obavezno ga prije prokuhajte.” 

Sastojci:

  • 700 g svinjskog mljevenoga mesa (od plećke)
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 100 g špeka
  • 100 g riže
  • pola glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po želji

 

Priprema:

  1. Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. 
  1. Češnjak i luk sitno isjeckati, a špek izrezati na male kockice.
  1. Luk prodinstati na malo ulja da uvene.
  1. U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.
  1. U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
  1. Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja