• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Trifle s jagodama i mangom

Trifle s jagodama i mangom

Piškote možete napraviti i sami a umjesto njih može se koristiti i narezana rolada s pekmezom. Piškote su ipak jednostavnija i brža opcija. Trifle je važno dobro ohladiti prije posluživanja, najbolje ga je ostaviti nekoliko sati u hladnjaku i zatim se prepustiti uživanju. Želite li malo ušminkaniju prezentaciju, umjesto u veliku zdjelu desert složite u čaše.

Sastojci:

Za kremu:

    500 ml mlijeka
    4 žumanjka
    100 g šećera
    40 g gustina
    vanilija (srž mahune ili ekstrakt)
    50 g maslaca
    150 g piškota
    malo mlijeka s rumom
    500 ml vrhnja za šlag
    mango
    jagode

Priprema:

    Mlijeko uliti u lonac, dodati vaniliju i zagrijati.
    U drugoj posudi izmiksati žumanjke i šećer, kada smjesa postane pjenasta dodati gustin i malo vrućeg mlijeka, dobro promiješati pa uliti u lonac s vrućim mlijekom. Kuhati uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Maknuti s vatre i u kremu umiješati  maslac.
    Kremu premjestiti u drugu posudu, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.
    Jagode oprati, očistiti i narezati.
    Mango oprati, oguliti i narezati.
    Vrhnje istući u šlag (ne mora biti jako čvrst).
    Piškote lagano namočiti u mlijeko s rumom.
    Kada se krema ohladi, maknuti foliju i promiješati kremu.
    U veliku zdjelu složiti sve pripremljene sastojke. Na dno staviti malo kreme, zatim piškote koje je dovoljno samo jednom stranom namočiti, pa opet red kreme zatim voće i šlag. Ponoviti sa preostalim sastojcima i završiti sa šlagom.
    Zdjelu staviti u hladnjak i dobro ohladiti (minimalno 3-4 sata) prije posluživanja.

Autor:  Tatjana Pastuović Klaić

Izvor: gastro.24sata.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja