
Trifle od jabuka koji oduševljava u slojevima
Priprema ove slastice oduzet će ti svega desetak minuta, a hrskavi, kremasti i osvježavajući slojevi u ustima stvoriti će savršenu kombinaciju okusa i tekstura. Idealan je u zimsko doba uz koje se odlično slažu arome cimeta i jabuke. Umjesto piškota možeš dodati i domaću granolu za još veću dozu hrskavosti, a na kraju sve možeš začiniti i vrućim umakom od bijele čokolade.
Potrebno ti je:
- 2 jabuke
- 70 g šećera
- limunov sok
- 3 žlice javorovog sirupa
- 6 piškota
- 150 ml slatkog tučenog vrhnja
- prstohvat cimeta
Postupak pripreme:
- U tavu stavi šećer, limunov sok i na kockice nasjeckane jabuke.
- Kuhaj dok jabuke ne omekšaju i lagano se počnu raspadati.
- Dodaj cimet i promiješaj.
- U čašu stavi sloj te smjese, prelij javorovim sirupom, prekrij slojem izmrvljenih piškota, a zatim i izmiksanim tučenim vrhnjem.
- Postupak ponavljaj dok ne ostaneš bez sastojaka.
U slast!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share