Naslovna  /  Fina papica   /  Trifle od jabuka koji oduševljava u slojevima

Trifle od jabuka koji oduševljava u slojevima

 

Priprema ove slastice oduzet će ti svega desetak minuta, a hrskavi, kremasti i osvježavajući slojevi u ustima stvoriti će savršenu kombinaciju okusa i tekstura. Idealan je u zimsko doba uz koje se odlično slažu arome cimeta i jabuke. Umjesto piškota možeš dodati i domaću granolu za još veću dozu hrskavosti, a na kraju sve možeš začiniti i vrućim umakom od bijele čokolade

 

Potrebno ti je:

  • 2 jabuke
  • 70 g šećera
  • limunov sok
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 6 piškota
  • 150 ml slatkog tučenog vrhnja
  • prstohvat cimeta

 

Postupak pripreme:

  1. U tavu stavi šećer, limunov sok i na kockice nasjeckane jabuke.
  2. Kuhaj dok jabuke ne omekšaju i lagano se počnu raspadati.
  3. Dodaj cimet i promiješaj.
  4. U čašu stavi sloj te smjese, prelij javorovim sirupom, prekrij slojem izmrvljenih piškota, a zatim i izmiksanim tučenim vrhnjem.
  5. Postupak ponavljaj dok ne ostaneš bez sastojaka.

U slast!

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja