Naslovna  /  Fina papica   /  Tradicionalni bečki gulaš

Tradicionalni bečki gulaš

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Sastojci:

  • govedina
  • 2 kom crvenog luka
  • 2 žlice paprike u prahu
  • 60 ml vinskog ocata
  • 4 režanja češnjaka
  • 1.5 žlica ulja
  • 2 žličice kima
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice mažurana
  • 2 žlice rajčice, ukuhane (konc. 28 – 30%)
  • 1 kom limuna
  • 1 l goveđeg temeljaca
  • 2 žličice papara
  • sol

Priprema:

1.U veliki lonac ulijte ulje. Kad se ugrije, na njemu prepržite meso ( od vrata i leđa ) narezano na manje komade. Nakon dvije minute izvadite ga na tanjur.

2. Na istom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga desetak minuta dok potpuno ne omekša. Povremeno ga promiješajte.

3. Dodajte koncentrat od rajčice i kim pa pržite pola minute. Vratite meso u lonac i promiješajte. Ulijte goveđi temeljac u koji ste umiješali ocat. Promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke osim limunove korice i češnjaka te sve dobro promiješajte. Kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol.

4. Oko 15 minuta prije kraja kuhanja dodajte limunovu koricu i usitnjene češnjeve češnjaka. Dodajte malo soli. ostavite gulaš da odstoji 20-30 minuta.
Jelo poslužite uz svježe ili pečene paprike rog.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja