Naslovna  /  Fina papica   /  Totalno drugačiji popečci od tikvica

Totalno drugačiji popečci od tikvica

Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima. Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje.

Potrebno vam je:

    500 g tikvica
    1 žličica soli
    200 g mrkve
    1 luk
    3 žlice kopra
    4 žlice peršina
    100 g feta sira
    140 g brašna
    1 jaje
    1 žličica čilija
    200 g grčkog jogurta
    Sol, papar
    Ulje

Postupak pripreme:

    Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.
    Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.
    Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.
    Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.
    Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.
    Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.
    Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak.

Dobar tek!

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja