Naslovna  /  Fina papica   /  Totalno drugačiji popečci od tikvica

Totalno drugačiji popečci od tikvica

Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima. Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje.

Potrebno vam je:

500 g tikvica
1 žličica soli
200 g mrkve
1 luk
3 žlice kopra
4 žlice peršina
100 g feta sira
140 g brašna
1 jaje
1 žličica čilija
200 g grčkog jogurta
Sol, papar
Ulje

Postupak pripreme:

Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.
Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.
Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.
Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.
Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.
Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.
Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak.

Dobar tek!

 

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja