• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Torta s malinama – brza, jednostavna i nadasve fina

Torta s malinama – brza, jednostavna i nadasve fina

Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba… Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti.

Sastojci za biskvit:

– 5 bjelanjaka

– 5 žlica šećera

– 3 žlice brašna

– 1/2 praška za pecivo

– 1 dl mlijeka

Sastojci za kremu:

– 5 žumanjaka

– 50 g šećera

– 500 g mascarpone sira

– 2 dl vrhnja za šlag

– 6 listića želatine

– 150 g malina

– 300 g malina

Priprema biskvita:

1. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.

2. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Priprema kreme:

1. Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C.

2. Ohladiti.

3. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.

Ostala priprema:

1. 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti.

2. Sok od malina umiješati u pola kreme.

3. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti.

4. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina.

5. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom.

6. Tortu držati u hladnjaku oko 10 sati prije posluživanja.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja