Naslovna  /  Fina papica   /  Torta s jagodama i sirupom od bazge

Torta s jagodama i sirupom od bazge

Pardonne pečenje, jer za ovu fantastičnu tortu pećnica vam neće trebati! Samo malo vremena i dobre volje. Pa krenimo!

SASTOJCI: Podloga od keksa

-250 g Petit Beurre keksa

-140 g maslaca

-3 žlice domaćeg sirupa od bazge

Krema od pudinga i milerama

-900 ml mlijeka

-100 ml domaćeg sirupa od bazge

-4 praška za puding s okusom vanilije

-2 vanilin šećera

-5 žlica šećera

-400 g milerama

-1 želatina u prahu

Ostalo

-500 g svježih jagoda

-2 prozirna preljeva za torte

-350 ml vode

-150 ml domaćeg sirupa od bazge

PRIPREMA

1. Kekse sameljite, pomiješajte s otopljenim maslacem i sirupom od bazge pa ih utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite podlogu od keksa dno kalupa namastite maslacem, a stranice namastite i obložite masnim papirom.

2. Želatinu namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri.

3. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i sok od bazge zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja.

4. U preostalo mlijeko ulijte sirup od bazge pa ga zagrijte do vrenja. Vrelom mlijeku dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding maknite s vatre pa dodajte otopljenu želatinu i sve dobro promiješajte. Zatim ubacite i mileram pa sve još jednom dobro izmiješajte.

5. Vruću kremu izlijte preko podloge od keksa, poravnajte i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Preko ohlađene kreme posložite oprane i na komadiće narezane jagode.

6. Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju, ali u mješavini vode i sirupa od bazge, bez dodatka šećera.

7. Tortu prelijte preljevom za torte, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak do posluživanja.

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja