Naslovna  /  Fina papica   /  Tjestenina u umaku od sira i tikve

Tjestenina u umaku od sira i tikve

Vrijeme pripreme: do 45 min

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g tikve, muškatne žute
  • 200 g tjestenine bez jaja
  • 0.5 kom crvenog luka
  • 4 režanja češnjaka
  • 0.5 dl vode
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličica
  • 1 prstohvat papra
  • muškatni oraščić
  • 150 g posnog sira
  • 100 g grčkog jogurta
  • 100 g goude
  • 1 žlica parmezana

Priprema:

1. Upalite pećnicu na 190˚.

2. Širu posudu premažite uljem. Pirjajte luk, tikvu i češnjak na srednjoj vatri dok luk posmeđi, a tikvica omekša, toliko da se može probosti vilicom. Maknite s vatre i ohladite.

3. Ohlađenim sastojcima dodajte vodu i sve zajedno usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera do pirea.

4. Začinite paprom i muškatnim oraščićem, dodajte sir i jogurt pa ponovno miksajte do jednolične smjese.

5. Dobivenu smjesu premjestite u četvrtastu vatrostalnu posudu i umiješajte naribani sir

6. U posoljenoj ključaloj vodi kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedite.

7. Tjesteninu umiješajte u posudu za pečenje te sve pospite parmezanom.

8. Pecite oko 20 min ili dok se sir otopi.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja