
Tajna hrskavih pečenih krumpira
Nemojte samo ubaciti krumpire u pećnicu – najprije ih skuhajte u mješavini jabučnog octa i vode. Uz malo soli i strpljenja, poslužit ćete izuzetno ukusan prilog.
Savršeno funkcioniraju uz gotovo svaki komad mesa, ali i kao grickalica. Možete ih posuti svježim vlascem ili ih poslužiti uz osvježavajući umak od vrhnja.
Sastojci:
– 1 kg sitnijeg krumpira
– 200 ml jabučnog octa
– 1 žlica soli
– 2 žlice maslinovog ulja
– voda
Priprema:
1. Krumpire očistite i prepolovite.
2. Premjestite ih u posudu s octom i soli i ulijte vodu kako bi prekrili krumpire.
3. Kuhajte 15-20 minuta i maknite s vatre kada ih budete mogli probosti vilicom.
4. Ocijedite krumpire i obrišite krpom višak vode.
5. Premjestite ih na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
6. Izvadite ih iz pećnice kada postanu hrskavi i začinite ih po potrebi.
Dobar tek!
Izvor:Gastro