Naslovna  /  Fina papica   /  Tajna hrskavih pečenih krumpira

Tajna hrskavih pečenih krumpira

Nemojte samo ubaciti krumpire u pećnicu – najprije ih skuhajte u mješavini jabučnog octa i vode. Uz malo soli i strpljenja, poslužit ćete izuzetno ukusan prilog.

Savršeno funkcioniraju uz gotovo svaki komad mesa, ali i kao grickalica. Možete ih posuti svježim vlascem ili ih poslužiti uz osvježavajući umak od vrhnja.

Sastojci:

– 1 kg sitnijeg krumpira

– 200 ml jabučnog octa

– 1 žlica soli

– 2 žlice maslinovog ulja

– voda

Priprema:

1. Krumpire očistite i prepolovite.

2. Premjestite ih u posudu s octom i soli i ulijte vodu kako bi prekrili krumpire.

3. Kuhajte 15-20 minuta i maknite s vatre kada ih budete mogli probosti vilicom.

4. Ocijedite krumpire i obrišite krpom višak vode.

5. Premjestite ih na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

6. Izvadite ih iz pećnice kada postanu hrskavi i začinite ih po potrebi.

Dobar tek!

Izvor:Gastro

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja