
Svinjski file u marinadi od bosiljka i đumbira
2) Stavite svinjski file u komadu u vrećicu, zatvorite i okrenite vrećicu nekoliko puta da se meso sa svih strana obloži sa marinadom. Držite u hladnjaku od 6-8 sati.
3) Izvadite vrećicu sa mariniranim mesom oko 1 sat prije pečenja da dođe do sobne temperature.
4) Zagrijte pećnicu na 200°C.
5) Meso izvadite iz marinade. Zagrijte žlicu ulja u vatrostalnoj tavi i popržite meso da poprimi smeđu boju sa svih strana.
6) Premjestite tavu u pećnicu i nastavite peći još 10-16 minuta ili dok termometar u mesu dođe do 60°.
7) Premjestite meso na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite 5-10 minuta.
8) Narežite na tanke odreske i poslužite.
Sastojci
450 g- svinjetina,srednje masna
0.5 šalica- ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 šalica- bosiljak, vezica
3 žlica- đumbir, korijen
1 žličica-limete, korica
sol
papar
Izvor: gastro.24sata.hr
Foto:Thinkstock