Naslovna  /  Fina papica   /  Svinjski file u marinadi od bosiljka i đumbira

Svinjski file u marinadi od bosiljka i đumbira

2) Stavite svinjski file u komadu u vrećicu, zatvorite i okrenite vrećicu nekoliko puta da se meso sa svih strana obloži sa marinadom. Držite u hladnjaku od 6-8 sati.

3) Izvadite vrećicu sa mariniranim mesom oko 1 sat prije pečenja da dođe do sobne temperature.

4) Zagrijte pećnicu na 200°C.

5) Meso izvadite iz marinade. Zagrijte žlicu ulja u vatrostalnoj tavi i popržite meso da poprimi smeđu boju sa svih strana.

6) Premjestite tavu u pećnicu i nastavite peći još 10-16 minuta ili dok termometar u mesu dođe do 60°.

7) Premjestite meso na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite 5-10 minuta.

8) Narežite na tanke odreske i poslužite.

Sastojci

450 g- svinjetina,srednje masna

0.5 šalica- ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 šalica- bosiljak, vezica
3 žlica- đumbir, korijen
1 žličica-limete, korica
sol
papar

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Foto:Thinkstock

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja