Naslovna  /  Fina papica   /  Švedske mesne okruglice

Švedske mesne okruglice

Sastojci:
Broj porcija: – 4 +

  •     400 g mljeveno meso
  •     1 kom jaje kokošje
  •     1 kom luk, crveni
  •     1 mala žlica kopara
  •     1 mala žlica peršin, list
  •     1 mala žlica sušenih vrganja
  •     100 g krušne mrvice
  •     120 ml mlijeko kravlje, punomasno
  •     sol, papar
  •     ulje, biljno
  •     maslac, neslani
  •     1 žlica oštro brašno
  •     500 ml mesni temeljac

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu, dodajte sitno narezani luk, jaje, peršin, kopar, krušne mrvice, mlijeko, sol i papar te sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

2. Od ove smjese vlažnim rukama formirajte okruglice veličine oraha.

3. U tavi zagrijte ulje i maslac pa pržite okruglice do zlatnosmeđe boje.

4. Izvadite okruglice na tanjur, a u tavu dodajte žlicu brašna, po potrebi još malo maslaca i vrlo kratko pržite, jer brašno treba ostati svijetlo.

5. Ulijte mesni temeljac, dodajte žličicu mljevenih sušenih vrganja i brzo promiješajte te uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.

6. U tavu s umakom dodajte mesne okruglice i kuhajte, uz povremeno miješanje, još oko 20 minuta.

7. Ovo jelo možete pripremiti s više ili manje umaka, kako vam najbolje odgovara.

Poslužite s pireom od krumpira i svježom miješanom salatom.

 

Izvor: Gastro

Ovaj bi članak sigurno htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja