Naslovna  /  Kolumne   /  Svaki izazov je nova prilika

Svaki izazov je nova prilika

Niti poslovnih izazova nije nedostajalo, onih zanimljivih ali i onih koje bismo najradije bili izbjegli. No svaki je izazov lekcija i prilika iz koje (u idealnom slučaju) izlazimo jači, bolji, spretniji i pametniji.

A uz izazove donijela nam je i mnogo promjena. Promijenio nam se stil života i prioriteti nam se mijenjaju. Mnogo smo vremena proveli unutar svojih domova, a počeli smo i sve više otkrivati blagodati prirode u našoj blizini. Šetnje gradom i ispijanje kava po terasama zamijenile su šetnje šumom, riječnim obalama, penjanje na brda i planine. Neki smo nabavili kućne ljubimce, za koje smo do nedavno mislili da ih nemamo mogućnosti držati. S promjenama životnog stila i navika, mijenjaju se naše potrebe. Promjena ne mora značiti nešto loše, iako je možda potaknuta lošim događajem. Ako je promjena napredak, onda je dobrodošla.

Dobrodošle su i promjene u ateljeu Kookabee, planirane puno ranije ali uvijek je za njih ostajalo premalo vremena. Zato mi je prošla godina, iako zahtjevna, poklonila vrijeme koje mi je bilo potrebno i motivaciju da ubrzam željene promjene.

Projekt izrade sportske kolekcije kao nastavak su na našu ekološku kolekciju majica s motivima buba je bio u planu još i prije pandemije, a ideja je strpljivo čekala svoju priliku u mojoj glavi i na tu i tamo kojem papiru. Sad su se prilike posložile i nova sportska kolekcija je tu, u pravo vrijeme kad su nam takvi komadi najpotrebniji. Fini pamučni, kvalitetni i ugodni materijali i interesantni krojevi pročišćenih linija.

Za početak imamo tri različita modela ženskih hoodica, hlače, tajice i majice dugih rukava, modernog kroja u nekoliko boja i jedan model sportske jakne s kapuljačom. Svi modeli i boje mogu se kombinirati, za ležerne prilike i slobodno vrijeme, šetnje i aktivnosti u prirodi.

Osim izrade sportske kolekcije, jedan dugo odgađani izazov kojeg sam se konačno prihvatila u prvom Lockdownu je kompletni redizajn web stranice i integracija web shopa!
Nisam se sama bavila programiranjem naravno, ali dizajniranjem stranice, izborom fotografija, pisanjem svih tekstova, oko toga sam se ipak morala i željela sama angažirati. Kako sažeti, pojednostaviti, napraviti sve preglednim, a da ne izostavim nešto što mislim da je važno i što želim pokazati. Nakupilo se toga kroz godine, pa kad sam pregledavala tu ogromnu količinu materijala spremljenu u mom laptopu, trebali su tjedni da sortiram i konačno odlučim što ostavljam na stranici, a što spremam u neku ladicu uspomena.

Nakon toga, kad su nam ponovo dozvolili otvoriti atelje, odjednom se stvorila hrpa hitnih zadataka, tako da se moj rad na stranici prilično usporio, ali nisam stala. Idućih mjeseci zaredali su se sati pisanja i istraživanja, fotkanja, editiranja…I sad konačno odbrojavam dane kad će Kookabee atelje stati u svaki dlan! Jednostavno, pregledno, sortirano, uz nekoliko klikova uskoro ćeš moći pregledati našu ponudu i obaviti kupovinu online! Naravno i dalje se veselim svakoj posjeti, dapače tko god može, želi ili je u blizini nek slobodno navrati u atelje, još uvijek stoji na istoj adresi. Ovo je samo opcija više, pogotovo za vas koje nam niste blizu. Jako se veselim skorom lansiranju, još samo onaj finalni pregled, glancanje zadnjih detalja da sve bude na svom mjestu.

Sportska kolekcija i nova web stranica s web shopom, 2 zanimljiva projekta za koje je pitanje ne bi li i dalje čekali svoj red, da me godina izazova nije potakla i motivirala, dala mi priliku i vrijeme da se regrupiram i poradim na dugo odgađanim planovima.

Na početku 2020te pročitala sam neku astrološku analizu u kojoj mi nisu predvidjeli sjajnu i uspješnu godinu, a ja sam onako blesavo rekla – “Bring it on, i am ready!” I donijela je, točno toliko izazova koliko sam mogla probaviti. Nije me štedjela, ali nije bila sa mnom ni previše okrutna i zbog toga sam zahvalna. Ovaj put sam ipak malo opreznija, sad ću ovu novu ljubazno zamoliti samo “ Be gentle.” Iako nas ponekad treba malo pogurati, nek idući put motivacija ipak stigne od nekog dobrog i uspješnog primjera, a ne od katastrofe.
A u ovoj nam svima želim motivacije i inspiracije, uspješnih projekata i puno više ugodnih druženja nego u prošloj, pretvorimo ovaj Lockdown u Open-up, otvorimo srca i umove, otvorimo sebe novim idejama i pozitivnim promjenama!

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja