Naslovna  /  Fina papica   /  Stvorena za zimu: Pita od kobasica i poriluka

Stvorena za zimu: Pita od kobasica i poriluka

Želite li maksimalno skratiti vrijeme pripreme, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a zatim jednostavno slijediti postupak pripreme i slasna pita gotova je prije nego što možete zamisliti.

Kombinirajte domaće kobasice, začinite ih češnjakom i porilukom, pa u kombinaciju ubacite i začine poput peršina, timijana i kopra. Za sočnost neka se pobrine fini preljev od kiselog vrhnja i jaja kojem ste dodali sitno ribani sir.

Potrebno vam je:

– 300 g kobasica

– 1 režanj češnjaka

– 1 poriluk

– 100 g tvrdog sira

– 3 jaja

– 1 čašica kiselog vrhnja

– sol

– Lisnato ili prhko tijesto

– Peršin, timijan i drugi začini po želji

Priprema:

1. Razvaljajte lisnato tijesto i premjestite ga u podmazan kalup.

2. Na nekoliko ga mjesta izbockajte vilicom i pecite deset minuta.

3. Poriluk nasjeckajte na sitno, popržite na ulju pa dodajte kobasice izrezane na ploške.

4. Ostavite neka se zapeče, a pred kraj dodajte i protisnuti češnjak.

5. Jaja umutite s vrhnjem, posolite, začinite i dodajte polovicu ribanog sira.

6. Na lisnato tijesto dodajte kobasicu i poriluk, a zatim prelijte smjesom od vrhnja i jaja.

7. Pospite ostatkom ribanog sira. Pecite na 200°c oko 40 minuta.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja