Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Što sve liječi obična morska sol?

Što sve liječi obična morska sol?

Jača imunološki sustav – Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak – Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju – Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.

Kožne bolesti – Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Astma – Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce – Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes – Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.

Osteoporoza – Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima – Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija – Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro, opušteno i imate kvalitetniji san.

Izvor: Biljni lijekovi blogspot

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja