Naslovna  /  Fina papica   /  Špageti s morskim plodovima

Špageti s morskim plodovima

 

Sastojci:
BROJ PORCIJA: -4+

3 žlice maslinovog ulja
1 luk crveni
2 režanja češnjaka

5 dl pelata
0.25 mala žlica čili papričica,sušena
450 g dagnja
50 g lignja
4 žlice  bijelog vina
sok pola limuna
450 g špageta

papar
sol
12 kom  kozica, velikih
3 žlica peršin, list

Priprema:

1. Luk i češnjak oljuštimo i sitno nasjeckamo. Limun narežemo. Lignje očistimo i narežemo na kolute. Kozice ogulimo i očistimo.

2. Zagrijemo ulje i na slaboj vatri u tavi popržimo luk i češnjak, miješajući od 3 do 4 minute. Dodamo rajčicu i čili papričice i ostavimo da lagano vrije jednu minutu.

3. U veliki lonac stavimo dagnje i lignje s vinom i limunom, poklopimo i pustimo da zavre. Kuhamo, povremeno tresući lonac, od 3 do 4 minute. Sklonimo s vatre, ocijedimo tekućinu i sačuvamo je.

4. Izvadimo limun i neotvorene školjke. Meso dagnji izvadimo iz školjki. Špagete skuhamo u zasoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju.

5. U umak dodamo tekućinu od kuhanja dagnji i lignji pa nepoklopljeno lagano prokuhamo od 2 do 3 minute.

6. Dodamo kozice i pirjamo, miješajući, oko 2 minute. Umiješamo dagnje i peršin, posolimo i popaprimo. Tjesteninu ocijedimo, vratimo je u lonac i pomiješamo s umakom.

   Prebacimo u veliku zdjelu za posluživanje i poslužimo.

Izvor: gastro.hr

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja