Naslovna  /  Fina papica   /  Sorbet od jagoda

Sorbet od jagoda

Sorbet od jagoda

Sastojci:

Jedna mjerica svježih jagoda
Šećer u prahu
Rum
Sušene jagode
Svježi listovi melise

Priprema:

Operite pa osušite jagode na komadu kuhinjskog papira. Poredajte ih u plitku posudu i stavite u zamrzivač oko 1 – 2 sata da se smrznu.
Stavite ih u blender ili se poslužite štapnim mikserom te ih razradite u gustu smjesu.
Dodajte šećera u prahu po želji (ovisno o tome koliko su jagode slatke). Također i ruma po želji ( ja dodam oko 2 velike žlice). Još jednom dobro izmiješajte te odmah poslužite uz sušene jagode te nekoliko listova svježe melise.

Ako imate puno jagoda svakako vam preporučujem da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite. Narežite ih na ploškice oko 3 mm debljine i poredajte na papir za pečenje. Na suncu će se posušiti za svega dva dana. Pospremite u staklenke i uživajte u njima grickajući ih ili ih upotrijebite u domaćim sladoledima ili biskvitima.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja