Naslovna  /  Fina papica   /  Sočan sezonski kolač s komadićima breskve

Sočan sezonski kolač s komadićima breskve

Imaj na umu da ga možeš preliti glazurom od šećera, mlijeka i ekstrakta vanilije, ali bit će dovoljno sladak i fotogeničan čak i ako preskočiš taj korak.

 Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 1-2 breskve
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži duguljasti kalup maslacem i pobrašni ili ga obloži papirom za pečenje.

2. Prosij 180 g glatkog brašna pa ga pomiješaj s praškom za pecivo i soli. Nareži breskvu na kockice i uvaljaj je u preostalih 20 g brašna.  Izmiksaj šećer s maslacem u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.

3. Potom umiješaj smjesu s brašnom i dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom. Umiješaj breskve pa smjesu prebaci u pripremljeni kalup i zagladi.

4. Peci otprilike sat vremena pa čačkalicom provjeri je li pečeno.

5. Kolač reži tek nakon što se u potpunosti ohladi, a po želji ga prelij glazurom od šećera.

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!           

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja