
Sočan sezonski kolač s komadićima breskve
Imaj na umu da ga možeš preliti glazurom od šećera, mlijeka i ekstrakta vanilije, ali bit će dovoljno sladak i fotogeničan čak i ako preskočiš taj korak.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 1-2 breskve
- 120 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži duguljasti kalup maslacem i pobrašni ili ga obloži papirom za pečenje.
2. Prosij 180 g glatkog brašna pa ga pomiješaj s praškom za pecivo i soli. Nareži breskvu na kockice i uvaljaj je u preostalih 20 g brašna. Izmiksaj šećer s maslacem u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
3. Potom umiješaj smjesu s brašnom i dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom. Umiješaj breskve pa smjesu prebaci u pripremljeni kalup i zagladi.
4. Peci otprilike sat vremena pa čačkalicom provjeri je li pečeno.
5. Kolač reži tek nakon što se u potpunosti ohladi, a po želji ga prelij glazurom od šećera.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!