Naslovna  /  Fina papica   /  Šnenokle: Recept koji nas nježno vraća u bakinu kuhinju

Šnenokle: Recept koji nas nježno vraća u bakinu kuhinju

 

Paradižot odnosno šnenokle Englezi zovu floating island (plutajući otoci), Francuzi les œufs à la neige (snježna jaja), Nijemci Schnee-Eier (također snježna jaja), a Poljaci zupa nic (ptičje mlijeko). Ova jednostavna i ukusna slastica idealna je za dane kada nam se jede nešto slatko, a nemamo puno sastojaka za kolače u svojoj smočnici.

 

 

Sastojci za paradižot ili šnenokle:

  • 5 bjelanjaka
  • 3 žutanjka
  • 1 vanilin šećera
  • 4 žlice šećera
  • 1/ 2 litre mlijeka

 

Priprema:

 

1. Žutanjke s šećerom izmiksajte do guste smjese, mlijeko stavite u lonac s 2 žlice šećera u koje ste dodali vanilin šećer. Pustite mlijeko za zavrije.

2. Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka.

3. Žlicom odvajate snijeg od bjelanjaka i nakratko stavljajte u uzavrelo mlijeko, kuglice od snijega nakon minute okrenite na drugu stranu dok ne povećaju volumen.

4. Smjesu žutanjaka i šećera dodajte u preostalo mlijeko neprestano miješajući dok se ne zgusne. Prelijte preko kuglica od snijega i stavite u hladnjak na 3 sata da se sve hladi.

5. Na kraju pospite po želji naribanom čokoladom i za intenzivniji okus dodajte par kapi ruma.

 

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja