Naslovna  /  Fina papica   /  Slatko, kiselo, kremasto: Panna Cotta s breskvama

Slatko, kiselo, kremasto: Panna Cotta s breskvama

Za ovu slatko – kiselkastu fantaziju potrebno je:

  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 250 ml mlijeka 
  • hladna voda
  • pola žličice gustina
  • 2 žlice meda
  • 4 breskve ili nektarine
  • prstohvat majčine dušice
  • 3 lista želatine ili pola vrećice mljevene
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica meda
  • 50 g šećera 

Priprema:

1. Prvo skuhajte pire od bresaka. Breskve ogulite i narežite na sitne komade.

2. Dodajte 2 žlice meda, prstohvat majčine dušice i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.

3. Dodajte pola žlice gustina i promiješajte.

4. Breskve izblendajte u multipraktiku ili štapnim mikserom, pa ih pustite da se ohlade.

5. Želatinu potopite u vodi i pustite da omekša (ili nabubri, ako koristite mljevenu). 

6. Mlijeko, vrhnje za šlag, šećer, med, ekstrakt vanilije i vanilin šećer stavite u posudu, pa na laganu vatru.

7. Kuhajte miješajući dok smjesa ne provrije, a onda maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se ne otopi.

8. Sipajte u čaše, zdjelice, tanjuriće za posluživanje – par žličica pirea, pa uspite panna cottu.

Izvor: gastro.24sata.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja