
Slatki jesenski užitak: Kruške u karamelu
Tople, savršeno slatke kruške, lagano slani karamel i hrskavi, tostirani bademi recept su za istinsko uživanje. Ipak, važno je znati kako se ove kruške stvarno jako brzo pripremaju, ali još brže i nestaju.
Sastojci:
- 50 g badema
- 3 žlice šećera
- 3 veće kruške
- 3 žlice maslaca
- 100 ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
Priprema:
- Za to vrijeme tostirati bademe i nasjeckati ih na sitno.
- Maknuti s vatre, dodati slatko vrhnje i dobro pomiješati.
- Kada su gotove, maknuti kruške iz posude.
- Dodati i šećer pa staviti u pećnicu na 20 do 30 minuta.
- U vatrostalnu posudu posložiti prepolovljene kruške.
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kruške prepoloviti i očistiti.
- Maslac nasjeckati na manje kockice i posipati ga po kruškama.
- Povremeno otvoriti pećnicu, žlicom zahvatiti sokove na dnu posude i poprskati njima kruške.
- Sav umak koji su otpustile prebaciti u zdjelu i kuhati na srednjoj vatri dok se ne pojave mjehurići.
- Lagano posoliti pa vratiti na vatru i kuhati dok ne zavrije.
- Kruške preliti karamel umakom, posipati bademima i poslužiti toplo.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share