
Slasni voćni ražnjići s medom i limunom
Nećeš morati paliti pećnicu, zaprljat ćeš vrlo malo suđa i brzo ćeš napraviti poveću količinu.
Sastojci:
- 1 mala banana
- 1 mala kruška
- 2 ploške ananasa
- 8 velikih jagoda
- 30 g nasjeckanih lješnjaka
- 1 limun
- 2 žlice meda
Priprema:
1. Limun dobro operi i naribaj koricu, a zatim iscijedi sok. Pomiješaj med sa sokom i koricom limuna i stavi sa strane.
2. Voće operi, odstrani koštice i peteljke, nareži na jednake komade i prelij medom i limunom. Mariniraj dvadesetak minuta.
3. Voće nabodi na metalne štapiće, položi na roštilj, premaži marinadom i peci tri minute s jedne strane.
4. Okreni ražnjiće, ponovno premaži i peci još dvije minute.
5. Postupak ponavljaj dok voće ne poprimi zlatnu boju. Voće prije serviranja pospi tostiranim lješnjacima.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!