
Slasni blondies s maslacem od kikirikija i čokoladom
Recept u nastavku dolazi upotpunjen maslacem od kikirikija i komadićima čokolade stoga donosi najbolje od oba svijeta, pa će i ljubitelji čokolade doći na svoje! Pripremi sastojke i baci se na izradu!
Sastojci:
- 115 g maslaca, rastopljenog
- 200 g (smeđeg) šećera
- 125 g maslaca od kikirikija
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 190 g brašna
- 1/4 žličice soli
- 95 g čokoladnih pahuljica ili komadića čokolade
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.
2. U velikoj zdjeli za miješanje umuti maslac i (smeđi) šećer.
3. Umiješaj maslac od kikirikija, jaje i ekstrakt vanilije dok se smjesa potpuno ne sjedini.
4. Dodaj brašno i sol i miješaj dok se sve ne sjedini te za kraj dodaj čokoladne pahuljice.
5. Dobiveno tijesto stavi u pripremljenu posudu za pečenje i razvuci ga u ravnomjerni sloj.
6. Po želji pospi dodatnim čokoladnim pahuljicama i lagano ih utisni u tijesto.
7. Peci 30 do 35 minuta.
8. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se ohlade najmanje sat vremena.
9. Zatim posluži, same ili s kuglicom sladoleda od vanilije.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!