Naslovna  /  Fina papica   /  Slasna tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom

Slasna tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom

 

Priprema ne oduzima puno vremena, a poslije pečenja češnjaka, uključuje još samo kuhanje tjestenine i nekoliko minuta miješanja. Čisti užitak bez puno truda!  


Sastojci:

  • 2 glavice češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 500 g špageta
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 30 g naribanog parmezana
  • ¼ žličice čilija
  • svježi peršin

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  1. Odreži vrh glavice češnjaka, postavi ih na papir za pečenje i prelij svaku sa žlicom maslinovog ulja.
  1. Peci sat vremena.
  1. Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisni i nasjeckaj, a drugu sačuvaj.
  1. Na tavici zagrij preostale četiri žlice maslinovog ulja, dodaj nasjeckani češnjak, čili, sol i papar. 
  1. Nakon 2 – 3 minute dodaj skuhanu tjesteninu i istisni preostalu glavicu češnjaka.
  1. Dobro promiješaj i kuhaj pet minuta.
  1. Ugasi vatru, dodaj parmezan i nasjeckani svježi peršin.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja