Naslovna  /  Fina papica   /  Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom

Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom

Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu. 

Sastojci 

  • 500 g polubijelog brašna  
  • 1 žličica šećera  
  • 1 omot kvasca u prahu  
  • 2 žličice soli  
  • 350 ml tople vode  
  • 4 žlice maslinovog ulja  
  • 100 g maslaca  
  • 6 režnjeva češnjaka  
  • svježi peršin  
  • 1 žličica soli  
  • 30 g  naribanog parmezana 

Priprema:  

1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. 

2. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti.   

3. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.  

4. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor.  Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.  

5. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.   

6. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici.  

7. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.  

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja