
Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom
Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu.
Sastojci:
- 500 g polubijelog brašna
- 1 žličica šećera
- 1 omot kvasca u prahu
- 2 žličice soli
- 350 ml tople vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100 g maslaca
- 6 režnjeva češnjaka
- svježi peršin
- 1 žličica soli
- 30 g naribanog parmezana
Priprema:
1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja.
2. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti.
3. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
4. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
5. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.
6. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici.
7. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!