Naslovna  /  Fina papica   /  Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Domaća su peciva izvrstan doručak i večera, a savršeno će se uklopiti i u vaš bogato serviran blagdanski stol. Zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo  pahuljasto i mekano. Preporučujemo vam da ga umijesite odmah ujutro, a ostatak vremena iskoristite za pripremu glavnog jela i deserta.

Premažite vaša peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospite s malo parmezana i uživajte u divnom okusu i mirisu.

Sastojci:

– 500 g polubijelog brašna

– 1 žličica šećera

– 1 omot kvasca u prahu

– 2 žličice soli

– 350 ml tople vode

– 4 žlice maslinovog ulja

– 100 g maslaca

– 6 režnjeva češnjaka

– Svježi peršin

– 1 žličica soli

– 30 g naribanog parmezana

Priprema:

1. U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješajte i postepeno dodajte toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksajte lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasite mikser.

2. Premažite čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebacite tijesto, pokrijte ga krpom i pustite da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti.

3. Kad se digne, prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijelite u dva jednaka dijela. Oba omotajte plastičnom folijom i pustite ih da odmore još 15-ak minuta.

4. Svaki dio tijesta pobrašnite i narežite oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formirajte kuglice.

5. Svaku kuglicu razvaljajte poput užeta i zavežite čvor.

6. Posložite tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrijte i pustite da odmara još pola sata.

7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 20 minuta.

8. Otopite maslac, dodajte zgnječeni češnjak i kuhajte minutu, dvije. Premažite gotova peciva, posolite, pospite parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.

Dobar tek!

Izvor: Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!                             

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja