Naslovna  /  Fina papica   /  Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Preporučujemo da ga umijesiš odmah ujutro, a ostatak vremena iskoristiš za pripremu glavnog jela i deserta. Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu.

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 1 omot kvasca u prahu
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • 1 žličica soli
  • 30 g  naribanog parmezana

Priprema:

  1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol.
  2. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja.
  3. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
  4. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti
  5. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela.
  6. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
  7. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 
  8. Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata. Peci u pećnici zagrijanoj na 220 celzijevih stupnjeva otprilike 20 minuta
  9. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak i kuhaj minutu, dvije.
  10. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.   

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja