Naslovna  /  Fina papica   /  Slana torta od palačinki

Slana torta od palačinki

 

Sastojci

Smjesa:

    2 žlica maslinovog ulja

    3 režanja češnjak

    6 šalica mladog špinat

    prstohvat crvene paprike

    sol

    svježe mljeveni papar

    1 limun

    2 žlice slanog maslaca

    2 žlice pšeničnog brašna

    1.5 šalice mlijeka

    gouda punomasna

    muškatni oraščić

Priprema

1. Pirjajte luk na maslacu dok ne postane staklast. Miješajući dodajte brašno i kuhajte još dvije minute. Ulijte mlijeko i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.

2. Dodajte šalicu naribane gaude i miješajte dok se sir ne otopi i poveže s mlijekom. Maknite s vatre. Posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.

3. Ispecite 12 palačinki.

4. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte zgnječeni češnjak i pirjajte oko 2 minute. Priprazite da češnjak ne posmeđi.

5. Dodajte špinat i povremeno miješajte dok ne uvene. Začinite mljevenom paprikom, posolite i popaprite te iscijedite sok od limuna u špinat. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi. Ocijedite od tekućine i grubo narežite.

6. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Odvojite dvije žlice bešamel umaka, a ostatak pomiješajte s narezanim špinatom.

7. Kalup za torte premažite maslacem i na dno stavite prvu palačinku. Premažite je s tri žlice smjese bešamela i špinata i poklopite s palačinkom. Ponavljajte dok ne potrošite palačinke i smjesu.

8. Na posljednju palačinku stavite dvije žlice bešamela i ostatak naribanog sira. Zapecite u pećnici 12 minuta.

   

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja