Naslovna  /  Fina papica   /  Sezonski gušti: Dutch baby palačinka s jabukama

Sezonski gušti: Dutch baby palačinka s jabukama

Dutch baby palačinke nemaju veze s Nizozemskom; riječ je o pahuljastoj palačinki iz pećnice koja je osmišljena u SAD-u početkom prošlog stoljeća. Postoji nebrojeno mnogo različitih verzija, i slatkih i slanih, ali većina uključuje sezonsko voće i šećer u prahu.

Mi smo se ovog puta opredijelili za jesensku verziju s jabukama, čija priprema traje manje od pola sata. Naravno, možeš dodati i žličicu cimeta, malo muškatnog oraščića, klinčića ili pripremiti karamel. U slast!

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 100 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 4 jaja
  • 160 ml mlijeka

Postupak:

  • Izmiksaj jaja sa žlicom bijelog šećera pa dodaj dvije žlice otopljenog maslaca. Potom dodaj mješavinu brašna i soli. Pažljivo promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. U tavi zagrij dvije žlice maslaca pa dodaj oguljene i tanko narezane jabuke. Kuhaj dok ne omekšaju, pospi smeđim šećerom pa još kratko drži na laganoj vatri kako bi se šećer otopio – uz stalno miješanje.
  • Poslaži jabuke na dno posude prikladne za pečenje u pećnici pa ih prelij pripremljenim tijestom. Peci 15-ak minuta, dok palačinka ne poprimi zlatnu boju. Pospi šećerom u prahu i serviraj!

Izvor: gastro.24sata.hr

Fotografija: Shutterstock

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja