
Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice
Uz malo truda, šparoge će biti bolje od očekivanog. Posluži ih vruće i hrskave uz hollandaise, umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Dobar tek!
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 250 g krušnih mrvica
- brašno
- 2 velika jaja
- 500 g šparoga
- 120 g parmezana
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje. Papir premaži žlicom maslinovog ulja.
2. U jednu posudu stavi brašno, u drugu mrvice i naribani parmezan, sol i papar, a u treću jaja smućkana s preostale dvije žlice maslinovog ulja.
3. Šparoge operi pa im odreži tvrde završetke.
4. Najpri ih umočite u brašno, pa u jaja, a na kraju u smjesu mrvica.
5. Položi ih na papir za pečenje i poprskaj s još malo maslinovog ulja.
6. Peci ih 12-14 minuta, sve dok ne postanu hrskave.
7. Tijekom pečenja ih jednom okreni kako bi se ravnomjerno ispekle.
8. Posluži odmah!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!