Naslovna  /  Fina papica   /  Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica

Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica

Slatki kruh od tikvica može poslužiti kao kolač za doručak, kao zaseban desert, a za one najhrabrije, kao slatki dodatak slanom jelu. Sočan, ukusan, sladak i pikantan – što vam više treba?

Punjena paprika – zauvijek omiljeno ljetno jelo

Potrebno vam je:

3 šalice brašna*

1 žličica soli

1 žličica sode bikarbone

1 žličica praška za pecivo

4 žličice mljevenog cimeta

2 veće tikvice (naribane)

3 jaja

1,5 šalica šećera

½ šalice pirea od jabuke

½ šalice suncokretovog ulja

1 žličica ekstrakta od vanilije

*Šalica od 250 ml, koristiti istu šalicu kroz cijeli recept

Postupak pripreme:

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

2. Posudu za pečenje kruha namastite i pobrašnite.

3. Otresite višak brašna.

4. U posudu prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.

5. Miješajte dok se ne sjedine svi sastojci.

6. U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pire od jabuke, ulje, šećer i ekstrakt vanilije.

7. Postepeno smjesi dodajte suhe sastojke i miksajte dok se ne sjedine.

8. Ručno umiješajte ribanu tikvicu.

9. Posudu za pečenje kruha napunite smjesom do pola i pecite 45 do 60 minuta. Nakon 45 minuta provjerite čačkalicom je li kruh pečen.

10. Zabodite čačkalicu u sredinu kruha, ako čačkalica bude suha kad ju izvadite, kruh je gotov.

11. Prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja