
Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica
Slatki kruh od tikvica može poslužiti kao kolač za doručak, kao zaseban desert, a za one najhrabrije, kao slatki dodatak slanom jelu. Sočan, ukusan, sladak i pikantan – što vam više treba?
Punjena paprika – zauvijek omiljeno ljetno jelo
Potrebno vam je:
– 3 šalice brašna*
– 1 žličica soli
– 1 žličica sode bikarbone
– 1 žličica praška za pecivo
– 4 žličice mljevenog cimeta
– 2 veće tikvice (naribane)
– 3 jaja
– 1,5 šalica šećera
– ½ šalice pirea od jabuke
– ½ šalice suncokretovog ulja
– 1 žličica ekstrakta od vanilije
– *Šalica od 250 ml, koristiti istu šalicu kroz cijeli recept
Postupak pripreme:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Posudu za pečenje kruha namastite i pobrašnite.
3. Otresite višak brašna.
4. U posudu prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
5. Miješajte dok se ne sjedine svi sastojci.
6. U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pire od jabuke, ulje, šećer i ekstrakt vanilije.
7. Postepeno smjesi dodajte suhe sastojke i miksajte dok se ne sjedine.
8. Ručno umiješajte ribanu tikvicu.
9. Posudu za pečenje kruha napunite smjesom do pola i pecite 45 do 60 minuta. Nakon 45 minuta provjerite čačkalicom je li kruh pečen.
10. Zabodite čačkalicu u sredinu kruha, ako čačkalica bude suha kad ju izvadite, kruh je gotov.
11. Prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr