Naslovna  /  Fina papica   /  Senzacija: Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

Senzacija: Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

Fini, kremasti cheesecake koji se ne peče idealan je za sve toplije dane te će biti odličan način da isprobate prve ovosezonske jagode. Od klasičnog se kolača sa sirom razlikuje po pireu od jagoda koji se dodaje u kremu, ali i divnoj bijeloj čokoladi.

Poželite li u ovaj desert unijeti faktor iznenađenja, bijelu čokoladu pokušajte otopiti u pećnici.

Za podlogu vam je potrebno:

-200 g keksa

-100 g maslaca

Za kremu će vam trebati:

-300 g jagoda

-100 g bijele čokolade

-250 g krem sira

-100 g šećera u prahu

-200 ml slatkog vrhnja

-1 žlica smeđeg šećera

Priprema:

1. U blenderu usitnite kekse pa dodajte otopljeni maslac i utisnite u kalup koji ste prethodno premazali maslacem. Očistite blender.

2. Jagode također ubacite u blender, dodajte im smeđi šećer pa ih pretvorite u pire.

3. Pire od jagoda pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom i krem sirom.

4. Dodajte šećer u prahu pa miješajte dok ne dobijete laganu kremu.

5. Na kraju dodajte slatko vrhnje, dobro pomiješajte i dodajte na pripremljenu podlogu.

6. Spremite u hladnjak i pustite da se stisne. Poslužite hladno!

Dobar tek!

Izvor:gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja