Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Sedam najvažnijih lekcija o ljubavi koje mame moraju naučiti svoje kćeri!

Sedam najvažnijih lekcija o ljubavi koje mame moraju naučiti svoje kćeri!

1. Ti si dovoljna.

Ako postoji ijedna poruka koju kćeri moraju čuti od svojih majki, onda je to ova. Znajući da je dovoljna, vaša će kćer uvijek imati na umu da se ne mora mijenjati da bi bila voljena. Naučite svoju kćer da itko tko je pokuša uvjeriti u suprotno, nije prava osoba za nju i da netko tko ne vidi koliko vrijedi, ne zaslužuje biti u njenom životu.2. Ne možeš dobiti tuđe poštovanje ako ga prvo ne daš.

I to ne vrijedi samo za romantičnu ljubav nego i za ljubav koju osjećamo prema prijateljima i obitelji. I sami morate iskazivati poštovanje kakvo tražite od partnera. Kada se brinete o vlastitom tijelu, dobro se hranite, dovoljno se odmarate i fizički ste aktivni, tada će vas privlačiti osoba koja radi to isto.

3. Nemoj izgubiti samu sebe u vezi.                                                                                                                                                     

Kada se zaljubi, žena može zaboraviti tko je ona zapravo bez svoje polovice. Vlastite nesigurnosti ili veza ne smiju vas spriječiti da živite život kakav zaslužujete. Zato, naučite kćer da uvijek zadrži svoje interese, prijatelje i vrijeme koje će provoditi sama. Sve joj te to potrebno kako bi vodila sretan život te kako bi se osjećala ispunjeno bez obzira potraje li njena ljubavna veza ili ne. U svakoj osobi ima dovoljno mjesta da voli samu sebe i da voli drugu osobu.

4. Obrati pažnju na riječi i ponašanje svog partnera, ali i potencijalnih partnera.

To je može spasiti od slomljenog srca. Ako dečko koji joj se sviđa kaže da trenutno ne traži djevojke, recite joj da mu vjeruje. Ako ima ispade prema svojoj majci, to treba shvatiti kao upozorenje. Ako se osoba ne odnosi dobro prema nekome drugome, to je znak da se vrlo vjerojatno neće lijepo odnositi ni prema partnerici. Ljudi često svojim ponašanjem i riječima otkriju sve što o njima moramo znati.

5. Uđi u vezu i ostani u njoj iz pravih razloga.

Majke moraju naučiti svoje kćeri da prava ljubav znači privrženost, nesebičnost i velikodušnost. Ako tih kvaliteti nema u vezi, ne bi ona trebala biti u njoj. Usamljenost, ponovno proživljavanje prošlosti, pritisci izvana i zajednički prijatelji nisu razlozi da bi se ostalo s nekim u vezi. Nemojte čekati da vaša kćer doživi u krizi da biste joj dali savjet. Pomognite joj da nauči kako prepoznati znakove koji joj govore da ne bi trebala ostati s nekime prije nego mora donijeti tu odluku.

6. Znaj što želiš i ostani vjerna tome.

Ponekad se veza izvana može činiti savršenom, ali iznutra nije sve tako lijepo. Možda vaša kćer daje previše, a ne dobiva dovoljno ili jednostavno osjeća da nešto u vezi nedostaje. Recite joj da shvati što želi i da ne odustaje od ostvarenja tih želja kako bi znala riješiti problem ili nastaviti dalje. Naučite svoju kćer da ima snažnu samosvjesnost, a ne da bude osoba kakvom je drugi zamišljaju.

7. I slomljeno srce donosi nešto dobro.

Vašoj kćeri vaš savjet i utjeha nikada neće trebati više nego onda kada će joj biti slomljeno srce. Recite joj da je u redu da osjeća bol, ali i da prekid veze može biti lekcija. Kada izgubi ljubav, žena može naučiti o samoj sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Način na koji se bude ponijela sa svojim prvim prekidom, oblikovat će njene buduće veze na vrlo snažan način. To će je naučiti što želi prihvatiti, što zaista treba te kada i kako treba odustati.

 

Izvor: Zadovoljna

 Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja