Naslovna  /  Fina papica   /  Savršeno aromatična piletina

Savršeno aromatična piletina

 

Dovoljno je tek produljiti vrijeme pečenja. Želiš da postane hrskava i slasna, aromatična te samim time podigne okus mesa na jednu sasvim novu razinu. Za ovaj ti recept neće trebati baš nikakvi mokri sastojci, potrebna je samo mješavina začina koje ćeš utrljati u kožu. Važno je da meso odstoji prije pečenja kako bi rezultati bili još hrskaviji. Ovako pripremljena piletina sjajno će se složiti uz baš svaki prilog. Dodaj joj pire krumpir, mlince, povrće pripremljeno na pari ili omiljenu žitaricu. Posluži uz umak po vlastitom guštu, u kombinaciju ubaci i sezonsku salatu pa uživaj na najfiniji mogući način.

 

Sastojci:

  • piletina ili puretina s kožom, manji komad
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 4 žlice soli
  • 1 žlica papra u zrnu
  • 1 žlica sjemenki korijandera

 

Postupak pripreme:

1. U mužari usitniti sjemenke korijandera i papra.

2. Pomiješati sa smeđim šećerom.

3. Dodati i sol, pa prstima dobro spojiti sve sastojke.

4. Natrljati kožu začinima sa svih strana.

5. Tako suho natrljanu piletinu spremiti u hladnjak i pustiti da odstoji preko noći.

6. Piletinu zatim smjestiti na rešetku, pa sve zajedno u posudu za pečenje u koju si dodala šalicu vode.

7. Meso ne smije dodirivati vodu već mora biti smješteno na povišenoj rešetci.

8. Ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu boju.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja